Maserie's Blog

Març 25, 2010

Enfermetats i obsessions

Filed under: El món d'Internet — maserie @ 11:39 am

Internet ha proporcionat molts beneficis a la societat, però també han aparegut enfermetats i problemes psicològics a partir de l’addicció que les persones senten envers l’ordinador.

Una de les malalties psicològiques més greus es troba al Japó anomenada Hikikomori ( síndrome de la porta tancada) .  Aquesta malaltia provoca que , en la gran majoria joves, es tanquin dins de  les seves habitacions enganxats a Internet dia i nit. Aquesta malaltia afecta a més de 3 milions de joves en tot el país, la majoria més jove de 35 anys.

Aquesta malaltia comença quan els joves poc a poc comencen a faltar a classe i  passen cada cop més hores dins de la seva habitació davant de l’ordinador. Els pares no solen preocupar-se, ja que moltes vegades pensen que es a causa de l’edat i que realment s’estan entretenint amb el que fan. Però aquesta patologia cada cop afecta més a la vida diària dels joves provocant que arribi a un punt on els nois i noies no vulguin sortir de la seva estància. Quan els pares s’han adonat del problema que te el seu fill , es poden trobar amb un noi violent i cridaner que no està disposat a sortir del seu món . Molts joves arriben a amenaçar els seus pares amb el suïcidi per tal que els deixin seguir en la seva habitació amb tranquil·litat. Aquesta enfermetat és una vergonya social per la cultura japonesa però to i així existeixen gairebé 700 institucions que ajuden a aquestes famílies.

Molts especialistes han arribat a la conclusió que aquesta patologia es deu a la gran pressió social que pateixen els joves japonesos en l’àmbit educatiu. La cultura que viuen provoca que tant els seus pares com ells hagin de donar tot el que tenen per ser els millors estudiants, ja que és un dels trets més importants en la seva vida. Moltes vegades aquesta pressió social provoca que alguns decideixin amagar-se a la seva habitació i lliurar-se de la pressió dels que els rodegen.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.